Tervetuloa Nurmekseen!

“Optimistinen yhteishenki, terve talous ja sitoutuminen yrityksiin. Siinäpä ovat tekemisemme vahvuudet piirakan kuoressa. Tehostamalla ja monipuolistamalla maaseutuyrittämistä, maatilojemme tulojen kasvu onkin ollut maakunnan parhaimmistoa.”

Nurmes - Kestävän kehityksen (pito)paikka

Vuoden 2024 Maaseutuparlamentti järjestetään Nurmeksessa 26.–28.9.2024. Nurmes on upea maaseutukaupunki Pohjois-Karjalassa Pielisen rannalla, keskellä karjalaisia vaaramaisemia, metsiä ja vesistöjä. Lue lisää Nurmeksen kaupungista.

Väkiluku: 9425
Pinta-ala: 1855 km²
Järviä: 409

Sijainti ja yhteydet

Nurmes sijaitsee keskellä kolmea maakuntaa, kolmea lentokenttää ja kolmea isoa matkailukeskusta. Asfalttitietä pitkin perille pääsee kuudesta eri ilmansuunnasta. Nurmeksen naapurikuntia ovat Juuka, Rautavaara, Kuhmo ja Lieksa. Etäisyyksiä lähimpiin kaupunkeihin: 

Iisalmi 121 km
Joensuu 127 km
Kajaani 108 km
Kuhmo 77 km
Kuopio 126 km
Lieksa 58 km

Karjalainen kulttuuri

Nurmes, Bomba
Kuva: Harri Tarvainen / Pikes

Karjalaisuus elää vahvasti nurmeslaisissa. Tekeminen ja oleminen on mutkatonta. Paikallinen henki kumpuaa vahvasta itseluottamuksesta, kulttuuripohjasta ja ahkeruudesta. Karjalaisuus on mielentila ja asenne, jolla on paljon annettavaa maailmalle: vieraanvaraisuutta, yhteisöllisyyttä ja hyväntahtoisuutta ei voi olla koskaan liikaa.

Kulttuuri näkyy ja maistuu myös karjalaisessa keittiössä. Karjalanpaisti, sultsinat, tsupukat, supikkaat, kukkoset ja tietysti karjalanpiirakat voivat siis hyvin.