Luvassa monipuolinen ja mieleenpainuva ohjelma – virtuaalisesti ja monipaikkaisesti koko maassa!

Sivua päivitetään tällä hetkellä. Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin!

Monipuolinen, mieleenpainuva, Maaseutuparlamentti

Maaseutuparlamentin monipuolinen ohjelma tarjoaa inspiroivia puhujia, oivaltavia keskusteluja, innostavia työpajoja, herättäviä tietoiskuja ja yllättäviä kohtaamisia. Osallistu virtuaalisesti ja myös monipaikkaisesti, eri puolilla Suomea - kylissä ja kaupungeissa järjestettävään ohjelmaan. Sinä päätät mihin mahdollisuuksiin tartut!

Maaseutuparlamentissa keskitytään tulevaisuuteen. Heittäydymme yhdessä rohkeasti etsimään ja löytämään kestäviä ratkaisuja paremman tulevaisuuden tekemiseksi. Ytimessä on dialogi eri-ikäisten välillä. Nuoret otetaan mukaan maaseudun kehittämiseen ja kansalliseen maaseutupolitiikkaan! Heitä kuullaan joita ei yleensä tule kuulluksi.

Yhteisen ymmärryksen kautta voimme tehdä kaikille parempaa tulevaisuutta – hyvää elämää ja sujuvaa arkea.

Ohjelmaa kolmen polun varrella

Maaseutuparlamentissa heittäydytään etsimään ja ideoimaan nykyisille kehityskuluille kestävämpiä vaihtoehtoja. Ohjelma jakautuu kolmen polun varrelle. Niillä keskitytään yhdessä etsimään vastauksia aikamme tärkeisiin kysymyksiin. Ne kytkeytyvät meidän kaikkien arkeen ja elämään.

Tule ja tuo ideasi, ongelmasikin. Pohditaan niitä yhdessä. Oivallukset esiin ja uudet ideat kehiin! Rakentavaa keskustelua käydään ja ratkaisuja haetaan seuraavien polkujen kysymyksiin:

  1. Polku: Ajassa uudistuva, älykäs maaseutu
    Kysymys: Miten maaseudulla uudistutaan ajassa ja luodaan mahdollisuuksia koko Suomelle?
  2. Polku: Hyvä elämä ja älykäs sopeutuminen
    Kysymys: Miten luodaan enemmän hyvinvointia vähemmillä resursseilla?
  3. Polku: Reilu siirtyminen ja hiiliviisas maaseutu
    Kysymys: Miten siirtyminen hiilineutraaliin ja luonnon monimuotoisuutta vaalivaan yhteiskuntaan toteutetaan reilusti?

Maaseutuparlamentti on tarkoitettu kaikille maaseudun asioista ja sen kehittämisestä kiinnostuneille. Tapahtumaan voi vuonna 2021 osallistua verkossa. Ohjelmaa järjestetään yhteistyössä eri tahojen kanssa myös monipaikkaisesti. Päälähetys striimataan suorana Kurikan Kampukselta.

Tutustu tämän sivun kautta ohjelmatarjontaan, juontajiin, puhujiin sekä työpajojen ja tietoiskujen aiheisiin. Tutustu myös Kumppanitorilla oleviin mielenkiintoisiin tahoihin ja heidän toimintaansa. Voit löytää uusia yhteistyökumppaneita edistämään yhteisiä asioita.

Ohjelmaa päivitetään koko kesän aikana. Lopullinen ohjelma julkaistaan elokuun loppupuolella. Pysy kuulolla ja seuraa ohjelmapäivityksiä Maaseutuparlamentti -tapahtuman some-kanavilla!

Päiväkohtainen ohjelma

Linkit päiväkohtaisille ohjelmasivuille.

Tiistai 28.9.

Maaseutuparlamentti 2021 -tapahtuma, Suomen suurin ideafestivaali, käynnistyy tiistaina 28.9.2021.

Työpajat – yhdessä tehdään parempaa tulevaisuutta

Työpajat 28.9.

Maaseutuparlamentti 2021 työpajat tarjoaa uusia oivalluksia ja evästystä tulevaisuuden tekemiseen.

Kumppanitori – tarjolla tietoa ja asiantuntijuutta

Vaikuta ja verkostoidu myös monipaikkaisessa Maaseutuparlamentissa

Maaseutuparlamentti on tapahtuma, joka tuo esiin Suomen monimuotoisen maaseudun ja sen toimijat. Tapahtuman missiona on, että Suomen maaseuduilla säilyvät hyvät mahdollisuudet asumiseen, elämiseen ja toimeentuloon.

Ohjelmaa järjestetään yhteistyössä eri tahojen kanssa myös monipaikkaisesti eri paikkakunnilla ympäri Suomea. Tule mukaan kumppaniksi ja suunnittele oma paikallinen tilaisuus Maaseutuparlamenttiin. Kutsu kylään kunnanjohtaja, uusia valtuutettuja, kyläasiamies ja kuntalaiset ja esitä oma maaseudun kehittämisen helmesi. Se voi olla yhteisöllinen tila, yhdessä kunnostettu luontomatkailukohde, yhteiskunnallinen yritys tai vaikka kylän monipalvelupiste/kyläkauppa.

Eri paikkakunnilla järjestetty ohjelma muodostaa yhdessä Maaseutuparlamentin monipaikkaisen ohjelman. Valtakunnallinen Maaseutuparlamentti ja Suomen suurin ideafestivaali tehdään yhdessä kylistä valtionhallintoon! Katso lisätiedot Kumppaniksi -sivulta.

Maaseutuparlamentin monipaikkainen ohjelma päivitetään sivuille elokuun aikana.

Tapahtuman tuoreimmat uutiset

Tapahtuman uusimmat keskustelunavaukset

Virtuaalisen ja monipaikkaisen ohjelman kumppanit

Huom! Päivittyvä