Infoa Maaseutuparlamentista

Innostava ja vaikuttava Maaseutuparlamentti tarjosi huikean mahdollisuuden lisätä ymmärrystä, oppia uutta ja verkostoitua.

Tulevaisuuden tekijät samassa pöydässä

Maaseutuparlamentti on Suomen suurin ideafestivaali, joka kokosi yhteen ajankohtaisen maaseututiedon, maaseudun kehittämisen työkalut ja tulevaisuuden tekijät. Syksyisen supertapahtuman ytimessä oli dialogi eri-ikäisten ja -taustaisten suomalaisten välillä.

Siirry tästä lukemaan tapahtuman koosteuutiset.

Keskustelut alkoivat jo keväällä Ideafestivaali -keskusteluja hyvästä elämästä maaseudulla -kampanjalla. Siirry tästä kampanja-sivulle.

Maaseutuparlamentti 2021 –tapahtumaan liittyvä Maaseutugaala siirrettiin järjestettäväksi lokakuun alussa 2022. Gaalassa palkittiin maaseuturahaston ohjelmakauden 2014-2020 onnistumisia. Tutustu Maaseutugaalassa palkittuihin hankkeisiin maaseutuverkosto.fi -sivulla.

Enemmän kuin vain tapahtuma

Suomen suurimman ideafestivaalin - Maaseutuparlamentin tavoitteena on tehdä maaseutujen asiat näkyviksi ja kuuluviksi yleisessä keskustelussa. Haluamme olla mukana luomassa rakentavaa ja tasavertaista yhteiskunnallista keskustelua. Yhdessä nostamme maaseutunäkökulmia poliittisen päätöksenteon keskiöön.

Maaseutuparlamentti 2021 -tapahtumassa muotoiltiin ja julkistettiin kansallinen maaseutupoliittinen julkilausuma 2021

Siirry tästä lukemaan Mahdollistetaan maaseudun tarinan jatkuminen - maaseutupoliittinen julkilausuma 2021.

Julkilausuma on työkalu kaikille, jotka haluavat työskennellä kohti yhteisiä päämääriä. Julkilausuma on vapaasti hyödynnettävissä maaseudun vaikuttamistyössä.

Vuoden 2017 julkilausuma "Mahdollistetaan menestyvä maaseutu" on luettavissa pdf-versiona.

Lue näiltä sivuilta lisää tapahtumasta ja sen taustasta. Tutustu myös talvella ja keväällä 2021 järjestetyn Ideafestivaali -kampanjan tuloksiin. Tutustu myös tahoihin, jotka osallistuivat vuoden 2021 tapahtuman toteutukseen Maaseutuparlamentti 2021 kumppaneina.

Yhdessä saamme aikaan enemmän

Ideafestivaalissa kohtasivat maaseutujen asioista kiinnostuneet kylistä ja kaupungeista. Siihen osallistui yhdistysaktiiveja ja kyläkehittäjiä, yrittäjiä, tutkijoita ja asiantuntijoita, rahoittajia ja päättäjiä; monenlaisia osallistujia, joita yhdistää mielenkiinto maaseutujen asioihin. Kaikilla on palava halu tehdä Suomen tulevaisuudesta kestävä ja menestyksekäs.

Vuonna 2021 etsittiin ja ideoitiin yhdessä vaihtoehtoja nykyisille kehityskuluille erityisesti maaseutujen näkökulmasta. Väestön ikääntyminen ja resurssien keskittäminen edellyttävät neuvokasta toimintaa kylissä ja kunnissa. Ylikulutus ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen edellyttävät muutoksia sekä ihmisten arjessa, yritysten toiminnassa että poliittisessa päätöksenteossa. Maaseutuparlamentin läpileikkaavat teemat vuonna 2021 olivat nuoret ja kestävä kehitys.

Lue Maaseutuparlamentti -tapahtuman taustasta

Näiltä sivuilta saat lisää tietoa tapahtumasta

Yhteystiedot

Kun haluat tietää lisää tapahtumasta, olethan meihin yhteydessä.

Materiaalit

Maaseutuparlamentin materiaalit

Maaseutuparlamentti 2017

Maaseutuparlamentti järjestettiin ensimmäistä kertaa valtakunnallisena tapahtumana vuonna 2017.

Julkilausuma

“Mahdollistetaan maaseudun tarinan jatkuminen” – maaseutupoliittinen julkilausuma 2021 julkaistiin Maaseutuparlamentissa 2021.

Tutustu Maaseutuparlamentti 2021 -tapahtuman uutisartikkeleihin

Lisää kiinnostavia artikkeleita sivuston ajankohtaista -osiossa.