Suomen suurin
ideafestivaali

Valtakunnallinen Maaseutuparlamentti 2021

Kuvituskuva Kurikan Kampuksen sisäänkäynti. Kuvaaja Aili Raudla-Majakangas

Innostava ja vaikuttava Maaseutuparlamentti tarjoaa huikean mahdollisuuden lisätä ymmärrystä, oppia uutta ja verkostoitua.

Tulevaisuuden tekijät samassa pöydässä

Maaseutuparlamentti on Suomen suurin ideafestivaali, joka kokoaa yhteen ajankohtaisen maaseututiedon, maaseudun kehittämisen työkalut ja tulevaisuuden tekijät. Syksyisen supertapahtuman ytimessä on dialogi eri-ikäisten ja -taustaisten suomalaisten välillä. Keskustelut ovat jo alkaneet Ideafestivaali -keskusteluja hyvästä elämästä maaseudulla -kampanjalla.

Maaseutuparlamentti järjestetään syksyllä 2021 virtuaalisena ja monipaikkaisena tapahtumana. Tapahtuma myös aikaistettiin pidettäväksi 28.-30.9.

Maaseutuparlamentti 2021 –tapahtumaan liittyvä Maaseutugaala siirretään järjestettäväksi lokakuun alussa 2022. Gaalan ympärille tullaan rakentamaan myös muuta innostavaa ohjelmaa ja tapahtumaa.

Etkö ehtinyt mukaan järjestäjätreffeille 18.5.? Ei huolta!

Lataa tästä diasetti käyttöösi

Seuraavat järjestäjätreffit pidetään perjantaina 18.6.2021 klo 9-11.

Kutsu ja osallistumislinkki lähtee automaattisesti kaikille ensimmäisille järjestäjätreffeille olleille. Jos et päässyt mukaan, ota meihin yhteyttä maaseutuparlamentti@mmm.fi, niin laitamme sinut postituslistallemme.

Yhdessä saamme aikaan enemmän

Ideafestivaalissa kohtaavat maaseutujen asioista kiinnostuneet kylistä ja kaupungeista. Siihen osallistuu yhdistysaktiiveja ja kyläkehittäjiä, yrittäjiä, tutkijoita ja asiantuntijoita, rahoittajia ja päättäjiä; monenlaisia osallistujia, joita yhdistää mielenkiinto maaseutujen asioihin. Kaikilla on palava halu tehdä Suomen tulevaisuudesta kestävä ja menestyksekäs.

Vuonna 2021 etsitään ja ideoidaan yhdessä vaihtoehtoja nykyisille kehityskuluille erityisesti maaseutujen näkökulmasta. Väestön ikääntyminen ja resurssien keskittäminen edellyttävät neuvokasta toimintaa kylissä ja kunnissa. Ylikulutus ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen edellyttävät muutoksia sekä ihmisten arjessa, yritysten toiminnassa että poliittisessa päätöksenteossa. Maaseutuparlamentin läpileikkaavat teemat ovat nuoret ja kestävä kehitys.

Etsimme ohjelman kolmen polun kautta uudenlaista toimintaa ja ideafestivaalin keskusteluissa pohdimme kysymyksiä:

  • Mitä tarvitsemme, jotta hyvä elämä toteutuisi nyt ja kymmenen vuoden päästä?
  • Miten luomme enemmän hyvinvointia vähemmällä nyt ja kymmenen vuoden päästä?
  • Mikä estää meitä toteuttamasta kestävämpää arkea, työtä ja yrittäjyyttä? Keskustelut käynnissä nyt

Enemmän kuin vain tapahtuma

Suomen suurimman ideafestivaalin - Maaseutuparlamentin tavoitteena on pitää huolta siitä, että maaseutujen asiat näkyvät ja kuuluvat yleisessä keskustelussa. Haluamme olla mukana luomassa rakentavaa ja tasavertaista yhteiskunnallista keskustelua ideafestivaali-kampanjamme avulla. Tule mukaan! Nostetaan yhdessä maaseutunäkökulmia poliittisen päätöksenteon keskiöön.

Tapahtumassa muotoillaan kansallinen maaseutupoliittinen julkilausuma 2.0. Se julkistetaan Maaseutuparlamentissa.

Julkilausuma on työkalu kaikille, jotka haluavat työskennellä kohti yhteisiä päämääriä. Tapahtuman jälkeen julkilausuma on vapaasti hyödynnettävissä maaseudun vaikuttamistyössä.

Vuoden 2017 julkilausuma "Mahdollistetaan menestyvä maaseutu" on luettavissa pdf-versiona.

Sivun pääkuva: Kurikan Kampuksen sisäänkäynti, kuvaaja Aili Raudla-Majakangas.