Tule mukaan Maaseutuparlamentin kumppaniksi!

Kumppanihaku on käynnissä nyt!

Maaseutuparlamentti rakentuu kumppanuudessa kylistä valtionhallintoon! Vuoden 2021 tapahtuman toteutukseen osallistui noin 70 eri tahoa paikalliselta, alueelliselta ja valtakunnalliselta tasolta. 

Tule mukaan kumppaniksi ja rikastuttamaan Maaseutuparlamenttia 2024! Nyt haetaan kumppaneita, joiden tarjoama sisältö linkittyy tapahtuman pääteemaan Uudistavaa paikallisenergiaa ja vähintään yhteen kolmesta alapolusta:

  • Uudistava arki
  • Uudistava yrittäjyys
  • Uudistava kulttuuri

Kumppanipaikkoja on saatavilla rajoitetusti, ja paikan saaneille ilmoitetaan erikseen.

Ilmoittaudu sitovasti mukaan Maaseutuparlamentin 2024 kumppaniksi tai sisällöntuottajaksi siirtymällä webropol-lomakkeelle tästä

Ilmoittautuminen on avoinna 24.3.2024 asti.

Ohjelmaosuudet, joita Maaseutuparlamentissa 2024 voi järjestää, ovat:

Kumppanikeidas Ideatorilla

Ideatori on kumppanikeitaiden, eli osallistavien messuosastojen täyttämä Maaseutuparlamentin sykkivä sydän. Ideatori sijaitsee päälavan yhteydessä PielisAreenalla ja se toimii vapaan ideoinnin ja rakentavan keskustelun sekä verkostoitumisen keskipisteenä.

Työpajat (1 x 60 min, 2 x 60 min, tai 3 x 60 min)

Työpajat ovat konkreettinen tapa edistää Maaseutuparlamentin teemoja, ja niiden kautta osallistujat saavat mahdollisuuden oppia uutta, kehittää yhdessä, verkostoitua ja vaikuttaa maaseutupoliittisen julkilausuman valmisteluun. 

Mitä toimintatapoja on teidän kylällä, kunnassa tai alueella? Mitä ratkaisuja olette löytäneet ja hyväksi kokeneet elinvoiman uudistamiseksi? Mitä voisit tuoda esiin muiden "varastettavaksi ja parannettavaksi"? 

Työpajoja voi järjestää virtuaalisena tai paikan päältä Nurmeksesta perjantaina ja lauantaina 27.–28.9. Työpajatilat ovat erikokoisia (n. 10-50 hlö). 

Työpajan voi järjestää myös ulkona! Hyödynnä Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskuksen sekä Bomban upeita maisemia!

Rakentava keskustelu pienryhmätilassa (1 x 60 min, 2 x 60 min)

Yllättävät näkökulmat ja oivaltavat keskustelut toimivat Maaseutuparlamentin selkärankana. Perjantaina 27.9. voi järjestää rakentavan keskustelun esimerkiksi erätauko-menetelmällä.

Tietoisku (25 min)

Tapahtuman pääteemaan ja alateemaan linkittyvistä aiheista voi järjestää myös lyhyempiä tietoiskuja! 

Jaa tietoa paremman kehittämisen ja päätöksenteon tueksi!

Miniseminaari (2 x 60 min)

Miniseminaarin sisällön on oltava kiinteästi linkitetty tapahtuman pääteemaan ja vähintään yhteen alateemoista. 

Suurempia seminaaritiloja (n. 100 hlöä) on käytössä pieni rajoitettu määrä.

Paikallinen ohjelma omilla kotikonnuilla

Maaseutuparlamentti on monipaikkainen tapahtuma, ja ohjelmaa (työpaja, retki, ideafestivaali-keskustelu, etäkatsomo) voi järjestää myös omalla paikkakunnalla. Ohjelman on linkityttävä tapahtuman pääteemaan ja vähintään yhteen alateemoista. Paikallisen ohjelman järjestäminen tapahtuu omalla vastuulla. 

Muut ohjelmaosuudet:

Huom! Mikäli haluat ehdottaa retkikohdetta tai tulla mukaan Karjalaiselle Kaupparaitille, lähetä viestiä Pielisen-Karjalan Kehittämiskeskus Oy:n tapahtumakoordinaattorille Virpi Siivolalle: virpi.siivola@pikes.fi.

Retket

Retket konkretisoivat maaseudun monimuotoisuuden ja mahdollisuudet. Ne vievät osallistujat arjen, elämän, työn ja yrittäjyyden sekä kulttuurin keskiöön. Retkien järjestäjinä toimivat Pikes ja yhteistyökumppanit.

Karjalainen kaupparaitti

PielisAreenan viereiselle kentälle rakentuvan Karjalaisen kaupparaitin myyntiartikkeleina ovat paikalliset ja alueelliset tuotteet ja käsityöt, sekä syksyn sadonkorjuun tuotteet.