Syyskuussa tapahtuu: Maaseutuparlamentti 2021 – Suomen suurin ideafestivaali on moniäänisen maaseutukeskustelun huipputapahtuma

Maaseutuparlamentti 2021 on enemmän kuin vain tapahtuma. Maaseutuparlamentti on Suomen suurin ideafestivaali ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen paikka. Keskiössä ovat maaseutujen nuorten äänet ja kestävän tulevaisuuden tekeminen. Tapahtuma järjestetään 28.–30.9. netissä ja monipaikkaisesti eri puolilla maata. Pääkeskustelut lähetetään livelähetyksenä Kurikan Kampukselta, Etelä-Pohjanmaalta.

Tapahtumaa luotsaa upea juontajapari Inari Fernández ja Christoffer Strandberg. Heidän vierainaan nähdään kolmen päivän aikana maaseudun nuoria, yrittäjiä, asiantuntijoita, tutkijoita ja päättäjiä eri puolilta Suomea.

Maaseutuparlamentin runsas ohjelmakattaus on julkistettu ja luettavissa tapahtuman nettisivuilta. Ohjelma tarjoaa syventäviä pääkeskusteluja, oivaltavia työpajoja, herättäviä tietoiskuja ja verkostoitumismahdollisuuksia virtuaalisella Kumppanitorilla, jossa esittäytyy yli 30 tahoa. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet yhteiskunnallisista maaseutuasioista: maaseudun asukkaat, yrittäjät, päättäjät, kehittäjät, tutkijat ja asiantuntijat. Osallistujilla on myös mahdollisuus vaikuttaa maaseutupoliittiseen julkilausumaan.

Tapahtuman avaa 28.9. klo 9.00 maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä yhdessä Etelä-Pohjanmaan maakuntajohtaja Asko Peltolan ja Kurikan kaupunginjohtajan Anna-Kaisa Pusan kanssa. Herättäviä näkökulmia ja mielenkiintoisia keskusteluja kuullaan tapahtuman loistavilta vierailta. Mukana ovat muun muassa futuristi ja tietokirjailija Perttu Pölönen, luova johtaja Jani Halme ja tutkimusjohtaja Anna Rotkirch. Keskustelujen vetäjänä nähdään myös päätoimittaja Jouni Kemppainen.

Katso edustava keskustelijakaarti tapahtuman nettisivuilta.

Osallistuminen ohjelmakokonaisuuteen edellyttää ennakkoilmoittautumista, joka tapahtuu maaseutuparlamentti.fi -sivujen kautta. Osallistuminen on ilmaista.

Maaseutuparlamentti 2021 –ohjelman täydennyksiä julkistetaan myös somessa aihetunnuksilla #maapuhuu #Maaseutuparlamentti.

Maaseutuparlamentti järjestetään laajassa yhteistyössä eri tahojen kanssa kylistä valtionhallintoon. Tapahtuman pääjärjestäjät ovat maaseutupolitiikan neuvosto (MANE), Kurikan kaupunki, Leader Suupohja, maaseutuverkosto, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry ja Suomen Kylät ry. Tapahtuman pääkieli on suomi ja ohjelmaa järjestetään myös ruotsiksi.

Maaseutuparlamentti sosiaalisessa mediassa:

Instagram: @maaparlamentti

Facebook: Maaseutuparlamentti - Landsbygdsparlamentet

Twitter: @maaparlamentti

Lisätietoja

  • Husberg, Antonia

    Maaseutuparlamentti -tapahtuman tuottaja

    Sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi@gov.fi
    Puhelinnumero: +358 (0)295 16 2033

    Neuvotteleva virkamies, kansallinen maaseutupolitiikka vt. pääsihteerin tehtävät, viestintä sekä tutkimus- ja kehittämistoiminta