Monipaikkainen ohjelma
Tutustu Maaseutuparlamentin monipaikkaiseen ohjelmaan kartan avulla!
Tutustu monipaikkaisesti järjestettävään ohjelmaan klikkaamalla karttaa. Tiedot löytyvät myös tekstimuodossa alla. Huom. karttaa kannattaa suurentaa, jotta näet kaikki lähekkäin sijaitsevat kohteet. Punaisella merkityt kohteet olivat paikallisesti järjestettäviä tilaisuuksia, joihin pystyi osallistumaan paikan päällä tai osin virtuaalisesti. Sinisillä tähdillä merkityt kohteet ovat oman aikataulun mukaisesti tutustuttavia videoita tai kutsuvierastilaisuuksia. Katso lisätiedot kunkin tilaisuuden kohdalta.
Minkälaista monipaikkaista ohjelmaa oli tarjolla?
-
Ryhälän maa- ja kotitalousseura toivottaa yhdessä Puumalan kunnan kanssa kaikki tervetulleiksi tutustumaan Ryhälän taloon, tapaamaan toisiaan ja kuulemaan maaseutuasiaa.
Talolla on avoimet ovet 28.-30.9.2021 klo 9-16, siellä voi seurata valtakunnallisen tilaisuuden etäohjelmaa tai tulla pop up -etätyöpisteeseen tekemään omia töitä. Paikalla etäkonttoria pitää myös erityisasiantuntija Laura Jänis maa- ja metsätalousministeriöstä.
Keskiviikkona 29.9. klo 16-19 Ryhälän talon valtaa Maaseutuparlamentti Puumalassa - juttua ja juhlintaa. Teemana on hyvä elämä ja reilu siirtyminen hiilineutraaliin yhteiskuntaan. Paneelikeskustelun vetää kunnanjohtaja Niina Kuuva ja keskustelijoina on kyläläisiä, kunnanvaltuutettuja ja MTK Etelä-Savon edustaja. Puumalan kunnan muuttoagentti Seija Paksu kertoo vapaa-ajan asukkaille tehdyn kyselyn tuloksista. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja lopuksi vapaata seurustelua, musiikkia ja mahdollisuuksien mukaan tanssia.
Tilaisuuden järjestää Ryhälän maa- ja kotitalousseura yhdessä Puumalan kunnan kanssa.
Paikka: Ryhälän talo, Mannilanniementie 39, Puumala
-
Tilaisuudessa keskustellaan maaseudun roolista ilmastonmuutoksen hillinnässä sekä reilun siirtymän mahdollistamisessa. Millaisia keinoja maa- ja metsätaloudessa tulisi sinun mielestäsi käyttää ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Kenen ne tulisi tehdä?
Tule mukaan keskustelemaan ja vaikuta samalla maa- ja metsätalousministeriön tekemään suunnittelutyöhön, jolla tuetaan Suomen tavoitetta hiilineutraaliuden saavuttamisesta vuoteen 2035 mennessä. Tilaisuuden antia hyödynnetään maankäyttösektorin ilmastosuunnitelman valmistelussa.
Maankäyttösektori pitää sisällään maa- ja metsätalouden sekä muun maankäytön ilmastotoimet.
Työpajan pituus on 45 minuuttia.
Tilaisuus järjestetään verkossa (Zoom). Mukaan pääset tästä Zoom-linkistä.
Meeting ID: 819 4032 7247
Passcode: 304222
Tilaisuuden tekninen vastuuhenkilö:
Jarkko Soininen 0400857864 jarkko.soininen@aretai.orgKatso tästä lisätietoa maankäyttösektorin ilmastosuunnitelman laatimisesta.
Työpajan järjestäjä: maa- ja metsätalousministeriö
-
Järjestämme Isojoen kylissä kyläseurakierroksen. Tiistaina 28.9 klo 17.00 tapaaminen Kodesjärven Toukolassa.
Kierroksen tarkoituksena on saattaa kylien aktiivit ja kunta yhteen keskustelemaan siitä, miten kylien ja kunnan välistä yhteistyötä voitaisiin parantaa, voisiko kunta tukea jotenkin kylien investointeja, mitä kylät kaipaisivat kunnalta elinvoimaisuuden lisääntymiseksi jne.
Kierrokselle osallistuu kunnan puolesta kunnanjohtaja Juha Herrala, yritys- ja elinvoimakoordinaattori Kimmo Siukola ja hyvinvointikoordinaattori Maija Luomaniemi. Yhteistyötahoja edustaa Landemia-hankkeen Tarja Vuorinen ja Leader Suupohjan Kylille -hankkeesta kyläasiantuntija Tuija Takamäki.
Paikka: Honkajoentie 1011
61930 Kodesjärvi, Isojoki
-
Työpaja on suunnattu kansanedustajille.
Työpajassa käsitellään kysymystä: Miten varmistetaan, että yhteiskunnalliset maaseutuvaikutukset otetaan huomioon hallituksen esityksissä ja kansallisissa ohjelmissa?
Työpaja järjestetään paikassa Teams/Eduskunta/Helsinki tiistaina 28.9. klo 17-18.00.
Työpajan toteuttaa maa- ja metsätalousministeriö, maaseutupolitiikan neuvosto (MANE) ja Luonnonvarakeskus (Luke).
-
Suo on tarjonnut turvaa ja nostanut uhkia eri muodoissa. Kauhanevan pitkoksilla tutustumme suon rooleihin eri aikakausina sekä mietimme suon nykyistä merkitystä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia. Nuotion ääressä aistitaan suon aromeja. Illan aikana kävellään helppokulkuisilla poluilla ja pitkoksilla noin 5 kilometriä. Tarkemmat ohjeet julkaistaan Taikapolun nettisivuilla. Siirry Taikapolun nettisivuille tästä.
Suo meissä -retkelle mahtuu mukaan rajallinen määrä osallistujia. Ilmoittaudu mukaan, saat paluupostissa tarkemmat ajo-ohjeet paikalle. Puhelimella (WhatsApp tai tekstiviesti): +358 400 194 370
Email: info@taikapolku.fi
Paikka: Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto (Kauhajoki)
Järjestäjä: Taikapolku
-
Leader Ykkösakseli järjestää keskustelutilaisuuden alueen nuorille ja päättäjille, jossa keskustellaan nuorten näkökulmasta millaista on nuorten elämä maaseudulla nyt ja tulevaisuudessa. Mitä on hyvä elämä maaseudulla ja miten saadaan nuoret pysymään maaseudulla tai palaamaan opiskelujen jälkeen takaisin maaseudulle?
Keskustelu käydään 28.9 klo 17.30-19.30 ja sitä voi tulla seuraamaan Ykkösakselin Youtube-kanavan kautta.
-
Järjestäjänä Iskua Etelä-Pohjanmaalle - Elvytystaitoa ja sydäniskureita kyliin -hanke.
Osallistumisvaihtoehdot:
A) Ylistaro (livestream etälähetys) ti 28.9. klo 18.00 - 20.00
B) Ylistaro ti 28.9. klo 18.00 - 20.00. Ylistaron Alapään Nuorisoseura (Alapääntie 327, 61400 Ylistaro)
Ilmoittaudu sähköisesti ja täytä pyydetyt tiedot tarkasti. Kirjaa se elvytysvalmennuspaikka ja päivämäärä, johon haluat osallistua. Lisääthän vähintään puhelinnumeron tai sähköpostin mahdollista yhteydenottoa varten, mikäli tilaisuuteen tulee muutoksia. Kirjaa lisätietoja tarvittaessa tyhjään lisäruutuun. Sen jälkeen lähetä ilmoittautuminen.
Huom. Ylistarossa on siis mahdollisuus A) osallistua livestream lähetykseen = etäosallistuminen kotoa tai B) tulla paikanpäälle kuuntelemaan. Valitse jompikumpi A) tai B) , mikäli Ylistaro on sinun kohteesi. Ilmoittautumiset 28.9. klo 16 mennessä.
-
Tervetuloa tutustumaan kyläseuran ylläpitämään upeaan vapaa-ajan alueeseen Kyrönjoen rannalla. Alueella on mm. kylätupa, sauna, grillikota, matonpesupaikka, esteetön wc, veneenlaskupaikka, laituri, uimaranta, frisbeegolfkorit, istuinryhmiä, lasten leikkipaikka liukumäkineen. Kylätuvalla ja saunalla on avoimet ovet, sauna on kuumana ja joessa voi pulahtaa virkistäytymässä, kodalla voi paistaa makkaraa. Kylätuvalle saadaan sähköä aurinkopaneeleilla.
Paikka: Vaasantie 27, 61330 Koskenkorva, Ilmajoki
Järjestäjä: Koskenkorva-seura ry
Siirry Koskenkorvan kylän nettisivuille tästä.
-
Kuitua kylille! Järjestämme infotilaisuuden, jossa esitellään Vauhtia valokuituun-hanke, kerrotaan valokuidun eduista ja sen tuomista mahdollisuuksista. Paikalla myös verkko-operaattorin edustaja kertomassa valokuituverkon rakentamisesta. Kahvitarjoilu!
Paikka: Lehtimäentie 1, 61820 Kauhajoki
-
Järjestämme Isojoen kylissä kyläseurakierroksen.
Vanhankylän ja Villamon kylät, tapaaminen Vanhankylän nuorisoseuralla tiistaina 28.9 klo 19.15.
Kierroksen tarkoituksena on saattaa kylien aktiivit ja kunta yhteen keskustelemaan siitä, miten kylien ja kunnan välistä yhteistyötä voitaisiin parantaa, voisiko kunta tukea jotenkin kylien investointeja, mitä kylät kaipaisivat kunnalta elinvoimaisuuden lisääntymiseksi jne.
Kierrokselle osallistuu kunnan puolesta kunnanjohtaja Juha Herrala, yritys- ja elinvoimakoordinaattori Kimmo Siukola ja hyvinvointikoordinaattori Maija Luomaniemi. Yhteistyötahoja edustaa Landemia-hankkeen Tarja Vuorinen ja Leader Suupohjan Kylille -hankkeesta kyläasiantuntija Tuija Takamäki.
Paikka: Kristiinantie 1399, 64810 Vanhakylä, Isojoki
-
Sariviniemessä Taipalsaarella, keskiviikkona 29.9. klo 10 - 12. Keskustelutilaisuus retkeilyn ja matkailun mahdollisuuksista Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa. Keskustelumme keskiössä ovat erityisesti kylät ja haja-asutusalueet sekä niiden mahdollisuudet kehittää ja kehittyä matkailun avulla. Miten pyöräily-, melonta- sekä retkeilyreittejä voisi hyödyntää paremmin elinvoiman tuojina? Mitä merkitystä matkailureitteihin ja valokuituun panostuksella on kunnan ja kylätoimijan näkökulmasta? Mitä merkitystä kuntien välisellä yhteistyöllä on maaseutumatkailulle? Miten voisimme vielä paremmin hyödyntää olemassa olevia reitistöjä esim. kehittämällä niiden palveluja?
Paikka: Suur-Saimaantie 2000, 54920 Taipalsaari
Järjestäjät Etelä-Karjalan Kylät ry ja Järvi-Suomen kylät ry.
-
Varsinais-Suomen maaseutuverkoston toimijat kokoontuvat keskiviikkona 29.9. Varsinais-Suomen Vuoden kylään, eli Nousiaisten Valpperiin. Tapahtuma järjestetään klo 10–15 Valpperin urheilutalon ympäristössä. Päivän aikana tutustutaan Valpperissa viime vuosina toteutettuihin hankkeisiin: uuteen kyläkouluun, remontoituun urheilutaloon, uuteen maastopyöräreittiin, kotaan ja kuntoportaisiin sekä kylän yhteiseen saunaan ja uimapaikkaan. Keskustelun kärkenä on tämän vuoden hittilaji, eli maastopyöräily. Keskustelussa on mukana Valpperin maastopyörähankkeen toteuttajia sekä muita maastopyöräilyn asiantuntijoita.
Paikka: Urheilutie 17, 21270 Nousiainen
Järjestäjä: Haloo maaseutu! -viestintähanke
Lisätiedot päivitetään Haloo maaseudun nettisivulle. Siirry nettisivulle tästä.
-
Keskiviikkona 29.9.2021 klo 12-13 Alpon Savannin nuotiopaikalla tapahtuu: taiteillaan Savannin ruusu Virva Vihosen ja Alpo Koivumäen johdolla. Sitä tehdessä keskustellaan maaseudusta, kulttuurista ja kuntien roolista. Keskustelussa mukana Kauhajoen kaupunginjohtaja Niku Latva-Pukkila ja Karvian kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma. Ota omat grillattavat ja juomat mukaasi! Tervetuloa!
Alpon savanni on täynnä ITE-taiteilija Alpo Koivumäen jätemateriaaleista tekemiä veistoksia. Pieniä ja suuria. Suuri on paalimuovista tehty kirahvi tai traktorin renkaasta muotoiltu krokotiili. Pientä taas vaikka Savannin ruusu, jollaisen voit itse taiteilla Virva Vihosen opastuksessa. Savanniin voi tutustua joka päivä klo 10-20 lumen tuloon saakka.
Paikka: Sarantie 672, 61910 Nummijärvi, Kauhajoki
Järjestäjä: Alpon savannin ystävät
-
Tule mukaan käynnistämään kansallisen monipaikkaisuuden sekä paikkariippumattoman työn ja palveluverkon strategioiden valmistelua yhdessä maaseutuverkoston Monipaikkaisuuden mahdollisuudet –työryhmän ja maaseutupolitiikan TUUMA-verkoston kanssa.
Monipaikkaisuus ja paikkariippumattomuus muuttaa tapaamme tehdä työtä sekä tuottaa ja käyttää palveluja. Miten toteutamme ja ohjaamme monipaikkaisuutta ja paikkariippumattomuutta kestävästi samalla tukien maaseudun elinvoimaa? Mitkä asiat ovat olennaisia ja keskeisiä kansallisen strategian laatimisessa? Miten ilmiötarkastelusta voidaan siirtyä strategian kirjoittamiseen?
Työpajan kesto on 2 x 45 minuuttia ja järjestetään osana valtakunnallisen Maaseutuparlamentti-tapahtuman monipaikkaista ohjelmaa keskiviikkona klo 15.30-17.30.
Työpaja on täynnä!
Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki sekä ennakkomateriaalit ennen työpajaa. Työpajassa hyödynnetään Natural step -metodia.
Yhteystiedot:
Eetu Puntala, projektipäällikkö / UUKA-hanke
Lapua & Kauhava
Puh. +358 44 9794260
Sähköposti: eetu.puntala@yrityskeha.fi
Heli Talvitie, asiantuntija / Maaseutupolitiikan TUUMA-verkosto
Puh. +358 44238 2014
Sähköposti: heli.talvitie@aisapari.net
-
Huom! Kyseessä on kutsuvierastapahtumat.
Europe Direct -tiedotuspisteet ympäri Suomen järjestävät monipaikkaisen tulevaisuustyöpajan alueidensa nuorille. Työpajassa keskustellaan digitalisaation ja sen eri teemojen merkityksestä nuorille.
Työpajassa pyritään löytämään vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Millainen on nuorten kannalta kiinnostava ja houkutteleva (älykäs) maaseutu? Millaisia digitaalisia palveluita nuoret tarvitsevat? Miten huolehditaan, että kaikki pysyvät mukana digitaalisessa kehityksessä?
Työpaja järjestetään samalla myös osana Euroopan tulevaisuuskonferenssia (#SinunTulevaisuutesi). Euroopan unionilla on suuri merkitys eurooppalaisen maaseudun kehittämisessä ja digitalisaation edistämisessä. Työpajan halutaankin synnyttävän ideoita maaseudun digitaaliseen kehittämiseen nuorten näkökulmasta.
Työpaja kokoaa yhteen nuoria Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Hämeen sekä Pohjois-Satakunnan alueilta.
Työpajan järjestää Europe Direct-tiedotuspisteet ympäri Suomen.
-
Kylille-hanke järjestää kaikille avoimen saunaillan ja tutustumisen kylmävesiuintiin Päntäneen Hiukkajärvellä keskiviikkona 29.9.2021 klo 17-20.
Tarjolla myös virvokkeita ja makkaraa, vapaa pääsy kaikille, tervetuloa!
Paikka: Hiukkajärventie 220, 61980 Kauhajoki, Suomi. Möykkytieltä käännytään Hiukkajärventielle.
-
Lauhanvuori - Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin esittelyvideo "In a Blink of an Eye", n. 2,5 min. Videon kuvaa Lauhanvuori - Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin geologista, luonnon ja kulttuuriperintöä sekä ihmisten yritteliäisyytä, tuotteita, joista voidaan olla ylpeitä. Spiikki englanninkielinen.
Videon esittämisestä vastaa Leader Suupohja.
Video on katsottavissa Lauhanvuori - Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin YouTube-kanavalta.
Geoparkista löytyy tietoa sivustolta www.lhgeopark.fi.
-
Valtakunnallinen Vuoden kylä 2019, Alajärven Luoma-aho on poikkeuksellinen kylä, jossa on työpaikkoja enemmän kuin asukkaita. Suomen Kylät ry nosti Luoma-ahon valintaperusteluissa esille kylän ennakkoluulottomuuden ja innokkuuden uuden kokeilemiseen. "Me-henki on sitä, että pitää olla kivaa yhdessä - silloin syntyy tulosta."
-
Kortesjärven nuorisoseuran aktiivit pitävät yllä kirkonkylän viihtyisyyttä sekä tarjoavat tiloja ja toimintaa kaikenikäisille.
-
Luovuudella lujemmaksi! Kulttuurikeskus Vanhaan Paukkuun Lapualle on perustettu Lyijylankaosaston luova yhteisö, jossa paikalliset taiteilijat pääsevät toteuttamaan itseään, verkottumaan ja saamaan koulutusta. Taiteilijaresidenssi mahdollistaa monialaisen yhteistyön.
-
Kauhavan Invalidit on tehnyt ränsistyneestä Lehtopirtistä kaikille avoimen toiminnan keitaan. Lehtopirtti heijastaa hyvinvointia koko alueelle.
-
Lakaniemi-Pokela-Pyhälahden kyläseura vaalii Vimpelin Lakeaharjulla luonnon monimuotoisuutta nykyaikaisella tavalla luomalla ympärivuotisia liikuntamahdollisuuksia alueen asukkaille. Laskettelukeskuksen reunustaan on rakennettu kuntoportaat ja näkötorni, josta avautuu upea näkymä Lappajärven kraatterijärvelle. Tämän jälkeen on kyläseura siirtänyt entisestä Lomakouherosta hirsilinnan kylätaloksi Lakeaharjulle.
-
Lappajärvi on Euroopan nuorin ja eniten tutkittu meteoriittikraatteri. Sen ainutlaatuinen syntytarina ja geologia on useiden hankkeiden voimin valjastettu monimuotoiseksi vetovoimaksi koko alueelle. Esittelyssä on otettu käyttöön virtuaalisuus ja uusin teknologia. Jatkuvuutta varmistaa meteoriittikeskuksen lisäksi Lappajärvelle perustettu geolukio.
-
Maaseutuko muka kuollut? Ainakin Jalasjärven kylät todistavat toista: ensiapukurssia, lastenkerhoja, näytelmiä, päivällisiä, markkinahumua ja kökkää. Liiverin mediaharkkari Markus Loppi tallensi kylien vireän kevään 2019 videolle.
-
Porilaiset Minna ja Mika ostivat Jalasjärveltä vapaa-ajan asunnon. He arvostavat Keskikylän yhteisöllisyyttä ja sen ahkeria ja ihmisiä.
-
20-vuotias Anni osti oman talon Jalasjärveltä. Hän viihtyy maalaismaisemissa, tykkää lehmistä ja arvostaa hyviä kulkuyhteyksiä.
-
Kauhajoen Nummijärvellä Ruuhinevalla sijaitsee hämmästyttävä Kammi-kylä. Kammi-kylästä löytyy Turvekammin sauna, Savukammin savusauna, Nevansaari, jossa on nuotio-paikka, Julmetun tupa sekä Julumetun sali.
Kammikylä kumpuaa yhden miehen mielikuvituksesta, Erkki Kalliomäen halusta rakentaa jotakin ennenäkemätöntä. Paikka on rakennettu pääosin miesvoimin, vain muutamassa kohta on tarvittu konevoimia.
Ruuhineva on hiljaisuuden paikka ja Kammi-kylässä voi vierailla vapaasti. Tulentekoa paikalla on kuitenkin vältettävä varsinkin kesäisin, kun suo on kuiva.
Jos mielii juhlia Julumetun salissa tai halua nauttia saunan löylyistä niin varaukset Erkki Kalliomäeltä.
Tilat omistaa kyläyhdistys Julumettu ry.
-
Leader-toiminta on arkisten tekojen ja ihmisten kokoisten unelmien mahdollistamista. Tämä lyhytelokuva kertoo yhdestä päivästä, yhdestä matkasta halki Etelä-Pohjanmaan. Sekä sen ihmisistä, jotka tekemisen palolla lisäävät jokivarsien ja lakeuksien laitojen elinvoimaisuutta joka päivä.
-
Nummikosken vanhan koulun lähellä virtaa Nummijoki, jossa on mukavasti kohisevia pitkiä koskia kaksikin. Joen ranta on Säkkiharjuntien sillasta alajuoksulle päin Natura-aluetta, siksi luonnontilassa. Polku on lyhyt, mutta nimensä mukainen. Luonto soittaa siinä eri vuodenaikojen melodiaa eri sävyillä, riippuen siitä onko joessa paljon vai vähän vettä. Polun varrella maasto vaihtelee, märän kohdan yli tehty pitkospuusilta. Tämä kohde soveltuu myös lapsiperheelle yhtenä ryhmänä kuljettavaksi pienimpien kanssa.
Haaveena on tulevaisuudessa jatkaa polkua nuotiopaikalta koskenrantaa pitkin eteenpäin.
Toistaiseksi nuotiopaikalle polttopuut on tuotava itse mukana.
Nauti veden äänestä ja luonnonrauhasta Kohinapolulla pysähdellen.
Kohinapolku sekä nuotiopaikka on toteutettu Nummikosken maa- ja kotitalousseuran Vire-hankkeena syksyllä 2020.
-
Suupohjan Frisbeeurheilijat tekivät Nummijärvelle uuden frisbeegolfradan, joka on virallinen 18- väylän rata, jolla voidaan järjestää myös kilpailuja.
-
Merenläheinen kaupunkimme tarjoaa elämänlaatua, monipuolisia asumismahdollisuuksia, sekä hyviä peruspalveluita. Ehkä muutto Kristiinankaupunkiin voisi olla sinunkin elämäsi paras päätös?
Vår havsnära stad erbjuder livskvalitet, mångsidiga boendemöjligheter och god basservice. Kanske blir en flytt till Kristinestad ditt livs bästa beslut?
Siirry tästä katsomaan 1. video.
Siirry tästä katsomaan 2. video.
-
Maaseudulla voidaan ottaa käyttöön kaikki samat laitteet, sovellukset ja käytänteet, kuin kaupungeissa. Sijainti ei ole enää rajoite kehitykselle. Kätkänjoella on hyödynnetty valokuitu verkkoa kylällä jo yli 10 vuoden ajan. Kyläyhteisö voi luoda itse kylälle aktiviteetteja eikä siinä välttämättä tarvita ulkopuolisia resursseja. Isossa kuvassa ”kökkään” on kylillä helpompi saada väkeä, kuin kaupunkien keskustoissa. Kylillä ollaan valmiimpia itse tekemään oman hyvinvoinnin eteen enemmän. Maaseudulla hyödynnetään olemassa olevia monipuolisia kohteita ja luontoa. Kätkänjoen kylätalolla on aurinkopaneelit olleet jo useita vuosia käytössä ja vuosi sitten siirryttiin kylätalolla lisäksi maalämpöön. Lisäksi alueella on selvitetty biokaasun tuottamisen mahdollisuuksia maataloudessa. Luonnon monimuotoisuuden ylläpitäminen maaseudulla on oikeastaan ”tavallista” maaseudulla. Luontoa voi suojella hyvin eri tavoin. Ei se tarvitse aina omaa luonnonsuojelualuetta. Esim. Kätkänjoen rimpien ruoppaukset ovat tästä oiva esimerkki. Muuttolinnut palasivat kun vesistö oli ruopattu. Myös Salonjoen kunnostushanke mahdollisti lohien nousemisen jokeen.
Video on katsottavissa Kätkänjoen kesäteatterin YouTube-kanavalla.
-
Kyläläiset kertovat, mikä koukuttaa kylätoiminnassa ja mikä siinä on parasta. Hämeen Kylät haastatteli kyläläisiä Pilpalan kesäjuhlissa 7.7.2021 Lopella.
Siirry tästä katsomaan video (linkki lisätään pian).