Käsikirjoitus

Ideafestivaali – keskustelun hyvästä elämästä maaseudulla toteuttaminen on helppoa. Käsikirjoitus helpottaa valmistautumista ja on tukena toteutuksessa. Se pohjautuu Erätauko-menetelmään ja sisältää keskustelun eri osien aikataulun lisäksi valmiita kysymyksiä keskustelun ohjaamiseen. Voit valita kahden eri pituuden käsikirjoituksen välillä: 120 tai 75 minuuttia.

Käsikirjoitus valmis hyödynnettäväksi

Kaikkea ei tarvitse osata heti. Rakentavaa keskustelua voi ohjata valmistelemamme käsikirjoituksen avulla. Aikaistetun käsikirjoituksen avulla käy keskustelun vetäminen helposti. Olemme muotoilleet kaksi eripituista käsikirjoitusta. Ensimmäinen käsikirjoitus on 120 minuutin ja toinen 75 minuutin keskustelulle. 

Tutustu valitsemaasi käsikirjoitukseen hyvissä ajoin ennen keskustelua.

Huom. Keskustelun vetämistä varten tarvitset kellon sekä kynää ja paperia mahdollisia muistiinpanoja varten.

Hyödynnä mahdollisuus osallistua fasilitointikoulutukseen

Käsikirjoituksen ja ohjeen lisäksi hyödynnä ihmeessä mahdollisuutta osallistua Erätauko-säätiön fasilitointikoulutukseen. Koulutukseen ilmoittaudut samalla kun ilmoittaudut keskustelun järjestäjäksi webropol-lomakkeen kautta (maa- ja metsätalousministeriön hallinnoima).

Fasilitointikoulutusten päivämäärät, ilmoittauduthan mukaan viimeistään viikkoa ennen:

  • Ti 12.1. klo 9-12 (keskusteluosio 1) pidetty
  • Ti 2.2. klo 15-18 (keskusteluosio 1) pidetty
  • Ti 2.3. klo 9-12 (keskusteluosio 2) pidettu
  • Ti 23.3. klo 15-18 (keskusteluosio 2)
  • Ti 20.4. klo 9-12 (keskusteluosio 3)
  • Ti 11.5. klo 15-18 (keskusteluosio 3)

Keskustelun toteuttaminen ei vaadi koulutukseen osallistumista. Jos kuitenkin kaipaat käsikirjoituksen ohelle lisää tukea, mutta et pääse osallistumaan fasilitointikoulutukseen voit tutustua omalla ajallasi Erätauko-menetelmän työkaluihin Erätauko.fi -sivuilta. Keskustelukortit ovat oiva työkalu.

Muistathan, että käsikirjoituksemme avulla keskustelun vetäminen on helppoa ja voit toteuttaa sen myös ilman koulutusta. Rohkeasti mukaan!