Maaseutuparlamentti 2017 valovoimainen juontaja- ja puhujakaarti


Valovoimainen juontaja- ja puhujakaarti kutsuu Sinut osallistumaan #maapuhuu keskusteluun. Mistä sinä haluat puhua - kun puhutaan maaseudusta? Osallistu keskusteluun somessa aihetunnuksilla: #maapuhuu ja #Maaseutuparlamentti.


Lauantaina 2.9.


Maaseutuparlamentin avaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä

Jari Leppä
Maa- ja metsätalousministeri

Mielikuvia ja marginaaleja -keskustelussa

Hyyryläinen, Torsti

Hallintotieteiden tohtori, dosentti Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti
Helsingin yliopiston Ruralia-instituutin tutkimusjohtaja ja instituutin varajohtaja. Hänen osaamisalueitaan ovat alue- ja paikalliskehitys, kehittäminen ja maaseutupolitiikka. Torsti on tutkinut yhteis­kunnan alueellista muutosta maaseudun näkökulmasta sekä analysoinut paikallista kehittämistä mm. kunnissa.

Määttä, Tytti

Puheenjohtaja Harvaan asutun maaseudun (HAMA) verkosto / Kuhmon kaupunginjohtaja

Menestyksen eväitä -osiossa mukana inspiroimassa

Pethman, Kaisa

Luomuasiantuntija OmaKylä Vuolenkoski Oy
Vuolenkosken kylä Iitin kunnassa valittiin vuoden 2014 valtakunnalliseksi kyläksi. Kylä tunnetaan ainutlaatuisesta yhteisöllisyydestään ja asioiden ottamisesta omiin käsiin. Vuosien saatossa oma tahto ja tapa toimia topakasti on tuonut mittavasti hyvinvointia kylälle. Kevytväylä, katuvalot, laiturit, kesätorit, ulkoilmaelokuvaillat, Tuu tupahan asumisen tapahtuma, Veteraanitraktorien vetokisat, liikuntahallihanke ja monet muut talkootyön tulokset tunnetaan laajalti. Kaisa on ollut mukana Vuolenkoskella OmaVerkko-projektissa vuosina 2012-2014, joka oli kokonaisvaltainen kylän kehittämishanke. Kaisa on tehnyt kylän kehittämistyötä myös Helsingissä asuessaan, nyt tuore paluumuuttaja toimii muun muassa Vuolenkosken maaseutunaisissa.

Salonen, Johanna

Luokanopettaja OmaKylä Vuolenkoski Oy
Vuolenkosken kylän kasvatti muutti takaisin vireään kotikylään 2010. Johanna toimii luokanopettajana Kausalan koulussa Iitissä. OmaVerkko-projektissa työskentely vuosina 2012-2014 Vuolenkoskella sitoutti kylätoimintaan ja sytytti palon toimia kylän sekä maaseudun elinvoimaisuuden hyväksi. Itsensä toteuttamisen ilo ja halu tehdä yhteisen hyvän eteen ovat Vuolenkosken tavaramerkkejä. Tämä uniikki paikka ei ole vain kylä - se on tapa elää. Sinnikäs ja tavoitteellinen kylän kehittämistyö on kääntänyt kylän väkiluvun nousuun 2000-luvun taitteesta; kylän väkiluku on kasvanut 22% vuosina 2003-2014. Johanna itse kuuluu Vuolenkosken kyläyhdistykseen ja toimi kuluvana kesänä Veteraanitraktorien vetokisojen tapahtumakoordinaattorina.

Mahdollisuuksien Gaalaillallisella


Sunnuntaina 3.9.


Maaseutupolitiikan pyöreässä pöydässä


Eduskuntapuolueiden puheenjohtajiston maaseutupoliittinen tentti


Maaseutuparlamentin emäntä ja isäntä

Åström, Christell

Maaseutupolitiikan neuvoston pääsihteeri neuvotteleva virkamies, maa- ja metsätalousministeriö

Ja monta muuta mielenkiintoista puhujaa mukana työpajoissa ja työpajaseminaareissa!