Sadonkorjuutori

Sadonkorjuutorilla tapaavat kotimaisten lähituotteiden valmistajat ja/tai myyjät, Maaseutuparlamentin osallistujat ja paikalliset leppävirtalaiset. Sadonkorjuun tunnelmissa on mahdollista ostaa kotiin kaikenlaista hyvää, joka on tuotettu maailman puhtaimmista raaka-aineista. Käsintehtyjen ruokatuotteiden ja juomien lisäksi tarjolla on myös kotimaista käyttöesineiden pientuotantoa - Inarista Leppävirtaan ja Eckeröön. 

Tuotemyynnin lisäksi Sadonkorjuutorilla esitellään palveluja ja torilavalla on ohjelmaa joka päivä! Tori sijaitsee Sport & Spa Hotel Vesileppiksen vieressä. Alueen kartta > >

Sadonkorjuutori on avoinna yleisölle

  •  pe 1.9.2017 klo 14-18
  •  la 2.9.2017 klo 9-16
  •  su 3.9.2017 klo 9-14

Sadonkorjuutorin myyjät ja esittelijät

Sadonkorjuutorin kartta luettavissa täällä.

Teltta 1:

Tori-infopiste

Leppävirran kunta: Matkailu- ja kuntapalvelujen esittely, tontit. Soppaa kenttäkeittimestä lauantaina ja sunnuntaina lounasaikaan, n. 500 annosta.

Savon Voima: Aurinkopaneelien esittely

Teltta 2:

Puolueet

Keskusta 
Kokoomus 
Perussuomalaiset
Vihreät

Teltta 3:
Pro Agria
Kahvilapalvelut

Nro 5:

Äidin ja tyttären herkut ja käsityöt, Kurjala: Karjalanpiirakoita, räsymattoja, koruja, kierrätysmateriaalituotteita.

Nro 6: 

Raili Pelkonen, Leppävirta: Myynnissä savolaista ruisleipää, kuivakakkuja, pikkuleipiä, marja- ja karjalanpiirakoita, speltti-kauraleipäsiä, suolattuja ja kuivattuja sieniä, marjahilloja ja kurpitsapikkelsiä.

Nro 7:

Kotalahden kyläyhdistys ry, Leppävirta: Myynnissä Jorma Hynnisen ja Jouni Kurosen cd-levy ”Leppävirtalaisia kansanlauluja” sekä kyläkirja ”Kotalahti ajan virrassa”.

Nro 8:

RantalaHighland, Sorsakoski: HighlandCattle lihaa sekä lihajalosteita.

Nro 9-11:

Navitas Yrityspalvelut:Navitas Yrityspalvelut ja Varkauden kaupunki esittelevät Varkauden tarjoamia mahdollisuuksia yrittämiseen ja asumiseen. Esittelyssä WIN-hankkeen (puurakentamisen edistämishanke) puitteissa valmistettu LVL-pilottimökki. Tietoa Resurssiviisaudesta Kierre-hankkeen myötä.

Nro 12:

Tummannurmen luomutila, Tiina Nissinen, Puponmäki: Marjajalosteita paikallisista luomumarjoista (mehua, hilloa), hunajaa tilan omista mehiläispesistä, käsitöitä.

Nro 13: 

Itäiset Kylät Soisalonsaaresta, Leppävirta: Alueen yrittäjien tuotteita: ryynit, luonnontuotteet (Jaakko Nissinen) Leivonnaiset, puutarhatuotteet (Päivi Räisänen), ruisleipää (Annikki Malkki, Airi Markkanen, Irja Keinänen, Eeva Huovinen), ternimaitoa (Irja Tiitinen), pajutuotteet (Tuula Vepsäläinen), villasukat, pellavaiset saunatekstiilit (Marja-Leena Puikkonen).

Nro 14:

Mönkkösen mehiläistarhat, Leppävirta: Hunajaa, mehiläisvahakynttilöitä.

Nro 15:

Kaunismaan tila, Tuulikki ja Alois Böhmisch, Sorsakoski: Lammastuotteita (lankoja, taljoja), kasvimaan satoa, luonnonyrttejä.

Nro 16:

Tmi Juvan hapankaali T&T Food, Juva: Hapankaalia, suolakurkku, kananmunia.

Nro 17:

LettuLeidit, Joroinen: Sarjatulipannuletut suolaisella ja makealla täytteellä. Riisi-ja perunapiirakat lähialueen raaka-aineista, korvapuustit, kaurarieska SuhosFarmin tuotteista (rieska myös gluteeniton, sisältää gluteenitonta kaurahelmeä, kaurahiutaletta ja kaurajauhoa, siemennäkkäriä. Raparperi- ja omenachutneytä lähialueen raaka-aineista.

Nro 18-19:

Osuuskunta LähiSavo, Varkaus: Osuuskunta LähiSavon toiminnan esittely. Markkinatutkimus Pekan Pihan lehtikaalilastuista, joita on myös myynnissä ja maisteltavina levitteen kanssa.

Nro 20:

Valtakunnan Viralliset Kylähullut - Kylähullujen Kilta: ”Kylähullu on loputon mahdollisuus ja viittaa hän kantaa loputtomasti, loppuun asti!”. Valtakunnan Viralliset Kylähullut tarjoavat mukavan kattauksen iloista ja asiallista ohjelmaa. Lavalla ja Kylähullujen Kohtaamispaikassa nähdään kymmenen Valtakunnan Kylähullua.  XIV Valtakunnan Virallisen Kylähullun juhlallinen julkistaminen la 2.9. klo 12. 

Nro 21:

Leppävirran kyläneuvosto: Toiminnan esittely, arpajaiset, Leppävirta-tuotteiden myyntiä.

Nro 22:

Maukkaat Marjat ja Idut, Leppävirta: Leppävirralla idätetyt mungpavun, linssien ja sinimailasen idut.

Nro 23:

Takomo ja peltityö Esko Piirainen: Sepän pajasta kokkiveitsiä, puukkoja ja muita takomotuotteita.

Nro 24-25 (la): 

Parturiauto Sari, Lapinlahti, Pinkki tuoli vanhassa ambulanssi – Parturiauto Sari kurvaa asiakkaiden luokse ja hiusten leikkaukset ja kampaukset tehdään autossa tai asiakkaan kotona. Idean liikkuvaan parturipalveluun Sari Eskelinen sai tyttären LEGO Friendsin keikkabussista. Auto on Sadonkorjuutorilla lauantaina.

Nro 26:

Harri´s Food Factory, Varkaus: Kylmäsavutuotteita (kylmäsavuhaukea marinadissa, konjakkigraavattua kylmäsavulohta), Hot dogeja savusampi täytteellä.
Torilavalla ohjelmaa joka päivä

Sadonkorjuutorin ohjelma luettavissa täällä                 

                                                                                                                     

Tiedustelut:
Seija Heiskanen, tapahtumakoordinaattori, Leppävirta
p. 050 411 5666                         
info@pohjois-savonkylat.fi
postiosoite: PL 4, 79101 Leppävirta

Tervetuloa myös myyjäksi Maaseutuparlamentin Sadonkorjuutorille! Kuva @maaseutuverkosto, Heli Sorjonen.